Randverschijningen, het leven op de stadsrand.

Wat begon met een stukje rijden langs de stadsrand van Groningen, groeide uit tot een intensieve samenwerking tussen fotografe Sabina Theijs en mij. We bleken een interesse te delen: het leven in een maakbare en constant veranderende omgeving.

Al dwalend door de stadsrandzone kwamen we steeds meer interessante ‘randverschijningen’ tegen. Deze brachten we zorgvuldig in beeld met een grootbeeld camera. De trage werkwijze werkte in ons voordeel. Op locatie hield een van ons zich bezig met het opstellen van de camera, terwijl de ander in gesprek raakte met de randbewoners. Zo ving de foto letterlijk verhaal.

klik op een afbeelding voor groot formaat

Het boek ‘Randverschijningen, het leven op de stadsrand’ bevat meer dan 50 foto’s, een bijzonder reisverhaal van filosoof Bram Esser en een column van stadsrand expert David Hamers, het is te koop via GRAS uitgevers.

Web_15_publiPIC-45

Web_15_publiPIC-46 Web_15_publiPIC-47 Web_15_publiPIC-48 Web_15_publiPIC-50 Web_15_publiPIC-51 Web_15_publiPIC-52 Web_15_publiPIC-54 Web_15_publiPIC-55 Web_15_publiPIC-56

Web_15_publiPIC-57

De stadsrand fietsroute is speciaal voor dit project ontwikkelt en voert je langs de plekken uit het boek die we gefotografeerd hebben. Zo kun je zelf de vele gezichten van de stadsrand ervaren en zien of het inmiddels veranderd is. Je krijgt hem bij aankoop van een boek of stuur me een mailtje, dan stuur ik er een naar je op.

Web_15_publiPIC-42

Web_15_publiPIC-43

Web_15_publiPIC-44

In de tentoonstelling in RO/EZ Groningen waren 20 beelden uit het boek te zien. In het centrum van Groningen, aan het Zuiderdiep, waande je je tijdelijk op de rand van de stad.

naamloos-164

naamloos-153

naamloos-151

naamloos-150

Randverschijningen in de media.

DVHN-20130411-GS01032005

UK-artikel

PDF Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s